,

SIGNAL FESTIVAL 2016

14.10.16


Včera 13.10. oficiálně začal již 4. ročník akce s názvem Signal festival, který v Praze bude až do 16.10. V centru Prahy se rozsvítí spoustu instalací a pár budov jako je například kostel sv. Ludmily na Náměstí Míru. Ovšem nerozsvítí se obyčejnými světly, ale videoprojekcemi (videomappingem).
Instalace na Karlově náměstí
Pokud se na festival chystáte, určitě se nezapomeňte pořádně obléknout. Všechny projekce začínají až od 19 hodin a skoro všechny jsou venku. Já byl na festivalu každý rok a stejně mi po čase byla zima, takže člověk musel sáhnout po zahřátí v podobě čaje nebo svařáku. Také doporučuji si předem naplánovat odkud a kam se vydáte, plánek kde jsou umístěny instalace naleznete zde.  A ještě jedna věc k plánování, na festival už chodí spousta lidí, proto pokud nebudete muset a nemáte rádi přecpané tramvaje či metro, zvolte jako způsob přepravy chůzi. Také si dávejte pozor na své osobní věci, velké davy vždy přilákají i nějaké ty zlodějíčky. 

Já si tenhle Signal festival užil, ostatně jako každý rok. Opět pro mě byl nejkrásnější kostel sv. Lidmily na Náměstí Míru, ale i 3D projekce na Kampě na Tyršově Domě, kde si ovšem musíte koupit za 50 Kč vstupenku, ke které dostanete i 3D brýle. Chtěl bych vám sem dát co nejvíc fotek, ale radši se na to všechno jděte kouknout sami, ony fotky to nikdy nemůžou zachytit tak jaké to ve skutečnosti je. Užijte si festival světla!
Kostel sv. Ludmily na Náměstí Míru

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů