Vousy sem, vousy tam

11.8.17



Dnes jsem si pro vás připravil článek o tom, jak se starat o vousy. Já na ně celkem dbám, a nikdy se neholím úplně do hladka. Zaprvé vypadám, jak kdyby mi bylo patnáct a zadruhé, mi to je tak nějak nepříjemný! Aby i vousy rostly správně a zdravě je potřeba se o ně starat. Tak vám tu dám pár tipů jak na to!




Nejdřív se zaměřím asi na nějaký základ, který může ovlivnit každý. To je dostatek vitaminu B, konkrétně vitaminu B1, B6 a B12. A také hodně bílkovin, které najdeme v masu, rybách a ořeších. 

A teď už nějaké ty kosmetické věci.
Dřív než o vousy se musíte postarat o pokožku pod nimi. Takže nějaký hydratační krém který si můžete dát před spaním je tou správnou volbou. Pokud bude pokožka suchá, budou vosy růst špatně, popřípadě i zarůstat.
Hydratační krém
Další v pořadí je nechat vousy růst. Tím nemyslím do nekonečna, ale každodenním holením vousů jejich růst neurychlíte a ani jim to neprospívá. Nechce tedy vousy růst třeba 3-4 týdny a poté je upravte jak budete chtít. Za sebe můžu doporučit holící strojek OneBlade od značky Philips. Má několik nástavců a poněvadž se nikdy neholím úplně je to pro mě ideální. Zároveň se s ním i dobře manipuluje při zarovnávání díky tomu, že je oboustranný a obecně je celkem malý. 
Holící strojek OneBlade
No a když už za sebou máme výživu pleti, oholení, tak je na čase se o vousy postarat ještě během dne. K tomu používám olej na vousy. Dnes už je na trhu tolik značek, že si vybere každý. Můžete si vybrat jaký vám vyhovuje nebo voní.
Olej na vousy 
Pokud vousy nerostou jak mají (u mužů samozřejmě), je něco špatně ve výživě, suché pleti. Zároveň to, že budete všechny tyto věci dodržovat neznamená, že za 4 týdny budete mít plnovous jak dřevorubec. Všechno je také o genetice, ale i o pár vousů se musí starat pečlivě!

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů